Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FORSINKELSER: 12. november ble journalsystemet Helseplattformen, levert av amerikanske Epic, tatt i bruk på St. Olavs hospital i Trondheim. Problemene som har oppstått i kjølvannet av innføringen, fører til forsinkelser og økte kostnader. Foto: Julie Kalveland

Aftenposten: Helseplattform-trøbbel kan gi 835 millioner kroner i ekstrakostnader

Om helseforetakenes estimater slår til, kan problemer med Helseplattformen gi ekstrakostnader på opptil 835 millioner kroner, ifølge Aftenpostens beregninger.

Publisert: 2023-01-24 — 11.38

For å komme fram til dette tallet, har Aftenposten summert kostnadene helseforetakene har anslått at problemene vil påføre dem.

Årsakene er blant annet behov for overtidsarbeid og kostnader ved å opprettholde gamle systemer på grunn av problemer med Helseplattformen.

12. november ble journalsystemet Helseplattformen, som har kostet 3,8 milliarder kroner, tatt i bruk på St. Olavs hospital i Trondheim. Systemet skulle etter tidligere utsettelser tas i bruk til våren ved andre sykehus i Helse Midt-Norge, men i begynnelsen av januar ble det klart at det ikke vil være mulig.

I utgangspunktet var planen at alle sykehusene i Helse Midt-Norge skulle ha tatt i bruk journalsystemet innen sommeren i år. Helseforetakene i Helse Nord-Trøndelag skulle ha koblet seg på i februar og Helse Møre og Romsdal i april. På grunn av store problemer i kjølvannet av at systemet ble tatt i bruk ved St. Olavs hospital i november, ble det nylig klart at planene ville bli lagt om og det ble varslet at en ny plan ville foreligge innen 19. januar. 

Forrige uke meldte NRK at innføringen av Helseplattformen foreslås utsatt til 4. november i år for Helse Nord-Trøndelag og 27. april 2024 for Helse Møre og Romsdal. Forslaget kommer fra styringsgruppen som jobber med innføringen av systemet, som ledes av administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge.

Styremøtet i Helse Midt-Norge som skal ta stilling til dette spørsmålet, avholdes torsdag denne uken.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Rune Olsen 25.01.2023 11.41.57

  Lege

  Hvor mange millioner/milliarder gav de ekstra til f.eks. fastlegeordningen? Hvor mange milliarder bruker de på et tungrodd journalsystem som vil binde opp knappe personalressurser ytterligere? Og hvor mange milliarder har amerikanske myndigheter (over år) tilført journalsystemet uten å lykkes med Epic? Ganske åpenbart en varslet skandale.

 • sissel anita øyen hareide 25.01.2023 11.23.48

  fysioterapeut

  Kvifor innfører ikkje Helse-Midt DIPS Arena slik som vert nytta i alle dei andre helseregionane? Eg trudde at kommunikasjon heile helseNoreg seg imellom var målet?!. Pengane renn ut til Helseplattformen, pengar som burde ha vore brukt til pasientarbeid og vedlikehald på alle institusjonar i helseregionen. Unike Mork rehab i Volda er føreslege nedlagd grunna mangel på pengar til vedlikehald vert det sagt. Funksjonar ved Volda sjukehus er òg i spel.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!