Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

PRIS: Demenskorets sanger Liv (nummer tre fra venstre sittende på første rad) er fra Ås kommune, som er vinner av demensprisen 2022. Hun opplever at hun blir tatt godt imot hos både bokhandel, i matbutikken og hos frisøren i hjemkommunen. Foto: Anna Sørmarken Vestly / Nordisk Banijay / NRK / NTB

Ås kommune får demenspris: Frisøren, matbutikken og bokhandelen tar seg god tid

I Ås kommune like sør for Oslo jobber demenssyke, pårørende og andre innbyggere sammen for å få et demensvennlig samfunn. Nå får Ås demensprisen for 2022.

Publisert: 2023-01-16 — 11.33

NRKs TV-serie om Demenskoret rører mange for tida. Liv fra Ås er en av sangerne som gleder seg til hver øvelse. Sammen med kona Kristin sitter hun i en arbeidsgruppe i Ås. Gruppa jobber med å lære opp servicenæringen og andre i kommunen i hvordan de møter folk med demens. Det kan være ansatte i butikker, på kafeer og bibliotek, eller politi, brannvesen, bussjåfører og drosjenæringen.

Liv opplever at hun blir tatt godt imot hos både bokhandel, i matbutikken og hos frisøren.

– Generelt opplever vi at Liv blir hilst vennlig på av folk vi treffer. Det som gleder meg som pårørende, er at de snakker til henne, og ikke til henne gjennom meg, selv om hun ikke kan svare adekvat eller greier å kjenne igjen vedkommende, forteller Kristin.

Kommunen har gjort en ekstra innsats etter at de undertegnet avtalen med Nasjonalforeningen i 2021, heter det i en pressemelding fra foreningen.

– Ansatte er svært engasjert, målet om et demensvennlig samfunn er nedfelt i planverk og en har gått systematisk til verks og involvert mange parter, også demenssyke og pårørende i arbeidet, heter det videre.

Les også: Dobbelt så mange ringer Demenslinjen etter NRK-serie

(©NTB)

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!