Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

NYINVESTERING: DNV styrker seg på helsefeltet og kjøper britiske MBI Healthcare Technologies, som har bygget opp en solid posisjon innen kvalitetssikring av helsedata.

DNV kjøper nytt helseselskap

DNV har kjøpt det britiske helseteknologiselskapet MBI Healthcare Technologies.
- Investeringen styrker DNVs posisjon som tilbyder av tillit og trygghet til hele helsesektoren, mener Remi Eriksen, konsernsjef i DNV. 

Publisert: 2023-01-04 — 23.23

MBI Healthcare Technologies har gradvis bygget opp en solid posisjon innen kvalitetssikring av helsedata. Selskapet bruker kunstig intelligens (KI) for å redusere pasientsikkerhetsrisiko, og få ned ventetidene for elektiv (planlagt) behandling.

MBI har laget et system som «visualiserer» statusen for en pasientreise gjennom hele behandlingsforløpet, og skanner kliniske dokumenter for å avdekke unøyaktigheter om pasienters status. Systemet skal også rydde opp i unøyaktig registrering av pasientdata, som er et betydelig problem i helsesektoren.

Digitaliserer helsesektoren

– Med investeringen i MBI Healthcare Technologies vil DNV bidra til å akselerere forbedringer av datakvalitet i helsesektoren. Med deres KI-baserte løsning vil DNV kunne gi et betydelig bidrag til digitaliseringen av helsevesenet, sier Remi Eriksen.

FORNØYD: Liv Hovem, administrerende direktør for DNVs forretningsområde Accelerator.

MBI Healthcare Technologies har samarbeidet med mer enn 80 ulike helseaktører i Storbritannia for å forbedre den elektive behandlingen det siste tiåret. Selskapets LUNA-plattform er brukt til å håndtere mer enn 40 millioner pasientforløp, og har gjennomgått mer enn 10 millioner kliniske dokumenter.

Nå tar DNV og MBI sikte på å vokse i internasjonale markeder.

– Ikke i Norge?

– Jeg mener vi fortsatt har gode muligheter for vekst i Storbritannia, og vi skal bruke tiden fremover til å lære mest mulig før vi ser på fremtidige markeder, sier Liv Hovem, administrerende direktør for DNVs forretningsområde Accelerator, der helsesatsingen er organisert.

Sett på siden i sommer

Ledelsen i MBI Healthcare Technologies vil fortsette å styre selskapet, med støtte fra DNV. 

– Hvor lenge har dere hatt MBI i kikkerten?

– Siden i sommer. Vi har vurdert en rekke selskaper, men det var en rask prosess da vi bestemte oss, sier Hovem til Dagens Medisin.

Oppkjøpet følger DNVs strategi om å vokse i det digitale helsemarkedet, der helsedata er et område DNV ønsker å ta en betydelig posisjon.

Satser på helse

Med oppkjøpet i England fortsetter DNV satsingen på helse. I 2021 kjøpte DNV det norske ehelse-selskapet Imatis, som utvikler systemer som samler og integrerer informasjon fra ulike avdelinger i en helseinstitusjon, og presenterer den på en oversiktlig og intuitiv måte, som selskapet selv beskriver.

Flere oppkjøp innen feltet kan være på vei og DNV har løpende dialog med flere selskaper selv om de ikke har formelle prosesser gående for øyeblikket.

– Vi har styrke til å investere mer, men vil lære mer før vi vurderer hvilke områder vi skal vokse i innen digital helse. Det norske markedet er ikke det største, men jeg håper vi kan bidra til å eksportere norsk helseteknologi ut i verden, sier Hovem.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!