Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

SENKES: Stavanger universitetssjukehus (SUS) var oppe på gult beredskapsnivå fra 30. desember. Nå senkes beredskapsnivået til grønt nivå igjen. Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger

Flere sykehus øker beredskapen – Stavanger universitetssjukehus går motsatt vei

Mandag gikk Sykehuset Østfold og Sørlandet sykehus Arendal i grønn beredskap. Samtidig melder sykehuset i Stavanger at beredskapsnivået senkes.

Publisert: 2023-01-02 — 16.05

Stavanger universitetssjukehus var oppe på gult beredskapsnivå fra 30. desember. Mandag ettermiddag skriver imidlertid Stavanger Aftenblad at man senker beredskapsnivået til grønt nivå igjen.

Det skjer kort tid etter at Sykehuset Østfold hevet sitt beredskapsnivå til grønt.

– Sykehuset Østfold har gjennom flere uker hatt stor pågang av pasienter. Dette har vært håndtert innenfor rammene for ordinær drift, melder sykehuset i en pressemelding.

Også Sørlandet sykehus Arendal varsler økt beredskap, mens resten av helseforetaket er i normal drift.

Pågangen i pasienter på Sykehuset Østfold fører til et press på romkapasiteten. Mandag morgen hadde sykehuset 50 flere pasienter enn det er ordinære sengeplasser til. 28 pasienter er registrert med covid-19, og 24 er registrert med influensa, heter det i pressemeldingen.

Sykehusdirektør Hege Gjessing sier beredskapshevingen kan få konsekvenser for enkelte pasienter.

– Det kan bety at pasienter som har en ordinær timeavtale, som for eksempel en etterkontroll, kan få sin time utsatt. Om du har time på sykehuset, så skal du møte som normalt med mindre du har fått annen beskjed fra oss, sier Gjessing.

Flere sykehus har hevet beredskapen den siste tiden. Blant dem er St. Olavs hospital i Trondheim, Ålesund sykehus, alle sykehus i Vestre Viken og Nordlandssykehuset.

(©NTB)

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!