
KORONAMEDISIN: Legemiddelet Paxlovid, som består av virkestoffene nirmaltrevir og ritonavir, reduserer risikoen for alvorlig koronasykdom hos dem med høy risiko for å bli alvorlig syke. Foto: NTB

KORONAMEDISIN: Legemiddelet Paxlovid, som består av virkestoffene nirmaltrevir og ritonavir, reduserer risikoen for alvorlig koronasykdom hos dem med høy risiko for å bli alvorlig syke. Foto: NTB
Foto:Drøyt 200 personer har fått koronapillen Paxlovid i Norge
De lave tallene gjør at Helsedirektoratet sender brev til alle landets kommuner.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Apotek! Nu har du tagit del av 10 artiklar och för att läsa vidare på Dagensapotek.se, vill vi att du fyller i dina användaruppgifter. Dagens Apotek på webben är helt kostnadsfri att använda.
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin? Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

Den første leveransen av Paxlovid kom til Norge den 8. desember. I første omgang ble det bestilt nok Paxlovid til 25.000 behandlinger. Tall TV 2 har fått viser at det per 18. desember kun var 205 personer som hadde fått koronapillen.
Bakgrunn: – Dette er noe vi har ventet på lenge
– Vi hadde forventet at bruken ville være lav den første uken etter at medikamentet kom i apotekhyllene, men etter hvert som tilbudet blir bedre kjent blant fastleger, sykehjemsleger og pasienter, tror vi flere vil få glede av det, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til kanalen.
På grunn av de lave tallene sender Helsedirektoratet et brev til alle landets Statsforvaltere hvor de blant annet informerer tydeligere om Paxlovid.
Pillen er en behandling som er tenkt brukt tidlig i forløpet, innen fem dager etter at man får symptomer, og særlig hos dem med høyest risiko for å utvikle alvorlig sykdom.
Som Dagens Medisin skrev forrige uke, har Senter for kvalitet i legetjenester (SKIL) utviklet et verktøy som skal hjelpe legene med riktig forskriving av koronamedisinen.
Kommentarer
-
Anne-Mette Thorsen 22.12.2022 07.42.19
Paradokset er vel at man ved korona ikke får anledning til å komme til legen. Man venter til man er frisk av seg selv, eventuelt dersom man blir så syk at man trenger annen helsehjelp og da er det for sent. Hvis det var slik at man ble oppmuntret til å kontakte fastlege ved positiv hjemmetest og det dermed ble skrevet ut resept fra fastlegen, ville nytten komme pasientene til gode. Hvis man er syk i dag skal man altså ikke gå til legen for ikke å smitte andre. Men når man er frisk trenger man jo ikke å gå til legen.