Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

KORONAMEDISIN: Legemiddelet Paxlovid, som består av virkestoffene nirmaltrevir og ritonavir, reduserer risikoen for alvorlig koronasykdom hos dem med høy risiko for å bli alvorlig syke. Foto: NTB

Drøyt 200 personer har fått koronapillen Paxlovid i Norge

De lave tallene gjør at Helsedirektoratet sender brev til alle landets kommuner.

Publisert: 2022-12-21 — 09.51

Den første leveransen av Paxlovid kom til Norge den 8. desember. I første omgang ble det bestilt nok Paxlovid til 25.000 behandlinger. Tall TV 2 har fått viser at det per 18. desember kun var 205 personer som hadde fått koronapillen.

Bakgrunn: – Dette er noe vi har ventet på lenge

– Vi hadde forventet at bruken ville være lav den første uken etter at medikamentet kom i apotekhyllene, men etter hvert som tilbudet blir bedre kjent blant fastleger, sykehjemsleger og pasienter, tror vi flere vil få glede av det, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til kanalen.

På grunn av de lave tallene sender Helsedirektoratet et brev til alle landets Statsforvaltere hvor de blant annet informerer tydeligere om Paxlovid.

Pillen er en behandling som er tenkt brukt tidlig i forløpet, innen fem dager etter at man får symptomer, og særlig hos dem med høyest risiko for å utvikle alvorlig sykdom.

Som Dagens Medisin skrev forrige uke, har Senter for kvalitet i legetjenester (SKIL) utviklet et verktøy som skal hjelpe legene med riktig forskriving av koronamedisinen. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Anne-Mette Thorsen 22.12.2022 07.42.19

  Spesifiser tittel:

  Paradokset er vel at man ved korona ikke får anledning til å komme til legen. Man venter til man er frisk av seg selv, eventuelt dersom man blir så syk at man trenger annen helsehjelp og da er det for sent. Hvis det var slik at man ble oppmuntret til å kontakte fastlege ved positiv hjemmetest og det dermed ble skrevet ut resept fra fastlegen, ville nytten komme pasientene til gode. Hvis man er syk i dag skal man altså ikke gå til legen for ikke å smitte andre. Men når man er frisk trenger man jo ikke å gå til legen.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!