Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

JAKTER PÅ ANSATTE: De regionale helseforetakene opplever at vikarbyråer driver aggressiv rekruttering. Illustrasjonsfoto: Vidar Sandnes

Vil stoppe vikarbyråers aggressive rekruttering

Direktør i Helse Vest, Hilde Brit Christiansen, vil sette en stopper for at vikarbyråer «fisker» vikarer hos konkurrenter.

Publisert: 2022-12-02 — 18.21

Helsetoppen vil hindre at aktører uten rammeavtale for levering av vikarer til helseforetakene robber avtaleleverandører for vikarer, skriver Fagbladet.

Christiansen er «direktør medarbeider, organisasjon og teknologi» i Helse Vest og leder styringsgruppen for nasjonale avtaler for helsepersonellvikarer for de fire regionale helseforetakene, sammen med Sykehusinnkjøp.

Hilde Brit Christiansen i Helse Vest.

Foto: Helse Vest

Tidligere i høst sendte Christiansen et skarpt brev til de private byråene. Flere av de fast ansatte i Helse Vest er blitt forsøkt rekruttert til vikarjobber. Dette vil Christiansen ha slutt på.

Alle framtidige forsøk på å rekruttere helseforetakenes medarbeidere vil føre til oppsigelse av kontrakter med øyeblikkelig virkning, varslet hun i brevet.

– Nå har vi fortalt hva vi har avdekket. Vi går nå over i en ny fase: Vi må vurdere hvilke tiltak og konkrete virkemidler vi kan sette i verk for å stoppe dette. Det er en hårfin balansegang: Vi ønsker verken å ramme den enkelte vikar eller fagmiljøene våre, sier Hilde Brit Christiansen til Fagbladet.

Forrige uke kalte Christiansen leverandørene med rammeavtale inn til et oppklaringsmøte.

– Jeg mener vi har vært tydelige i forhold til hva vi forventer av rammeleverandørene, at vi følger dem godt opp og har en god dialog. Rammeleverandørene har også fått tilbakemeldinger på godt samarbeid og godt arbeid. Den store bekymringen nå er aktører uten rammeavtaler. Der har vi betydelige utfordringer, både med å hindre at våre egne fagmiljøer tømmes, men også med sikte på at de ikke skal rekruttere aggressivt fra våre avtaleleverandører, sier Christensen til Fagbladet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!