Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsfoto: UiO ønsker å opprette campus ved Sykehuset Innlandet (her representert ved sykehuset på Hamar). 

Foto: Trond Tendø Jacobsen

UiO oppretter ny campus for medisinstudenter – etterlyser samtidig penger fra regjeringen

Universitet i Oslo har inngått en intensjonsavtale om at fjerde- og femteårsstudenter kan studere ved en campus ved Sykehuset Innlandet.

Publisert: 2022-11-18 — 13.05

Dette gjør de, for å kunne utdanne flere leger, skriver Universitetet i Oslo (UiO) i en pressemelding.

De første årene av medisinstudiet tas i Oslo. Bakgrunnen for satsingen er at Grimstadsutvalget for tre år siden gikk inn for at Norge måtte utdanne flere leger, i stedet for at studenter drar til utlandet for å studere medisin, står det i pressemeldingen.

Grimstadutvalget mener at UiO bør utdanne 230 leger i året. Innstillinger er imidlertid ikke politisk behandlet ennå, noe rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo påpeker i pressemeldingen.

– Skal vi kunne jobbe med å utvide antallet plasser, må det også følge bevilgninger med. Vi etterlyser videre satsning fra politisk hold. Derfor blir den nye campusen i første omgang satt opp som en pilot, som betinger at anbefalingene i rapporten implementeres, sier Stølen.

Oppstart våren 2025

UiO og Sykehuset Innlandet har lenge samarbeidet om praksisplasser for medisinstudentene. For to år siden avtalte partene å se på både økning i praksisplasser, og mulighet for desentral utdanning, skriver de.

UiO planlegger å sende de første ti studentene til en ny campus i Innlandet fra våren 2025, og ti nye høsten samme år.

- Vi gleder oss til å få studenter på plass i Sykehuset Innlandet. De har et flott fagmiljø som vil følge studentene tett opp. Vi har hatt et godt samarbeid med sykehuset i denne prosessen, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo i pressemeldingen.

Samme eksamen som i Oslo

Administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard ved Sykehuset Innlandet sier at de ser et stort faglig potensial ved et slik prosjekt.

– Det vil på sikt også bidra til bedre rekruttering ved at leger får en større del av sin utdanning i Innlandet, sier hun.

Dekan ved Det medisinske fakultet Ivar Prydz Gladhaug sier at Sykehuset Innlandet allerede i over 20 år har vært fakultetets største samarbeidspartner når det gjelder praksisplasser for medisinstudentene.

Prodekan for medisinstudiet, Elin Olaug Rosvold, sier i pressemeldingen at fagene og eksamen blir de samme som hos medisinstudentene som har hele sin undervisning på campus Oslo.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!