Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

For lite mosjon får konsekvenser for folkehelsa, ifølge WHO. 

Foto: Illustrasjonsfoto/Dmitry Rukhlenko

WHO: Mangel på mosjon fører til økning i kroniske sykdommer

Millioner av mennesker rundt om i verden beveger ikke nok på seg. Det får konsekvenser for helsa, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Publisert: 2022-10-19 — 16.11

Ytterligere 500 millioner mennesker vil fram mot 2030 trolig utvikle hjertesykdom, fedme, diabetes, depresjon, demens og andre tilstander på grunn av mangel på mosjon, konkluderte FNs helsebyrå i en rapport onsdag.

Organisasjonen anbefaler minst 150 minutter fysisk aktivitet i uka for voksne for å forebygge sykdom. Mer enn en firedel (27,5 prosent) av verdens befolkning når ikke dette målet. Problemet er dobbelt så ille i høyinntektsland som i lavinntektsland – med 36 mot 16 prosent som ikke er fysisk aktive nok.

Det er ikke nødvendig å delta i idrett eller gå på treningssenter for å holde seg i form, understreker WHO. Enkle aktiviteter som sykling og rask gange bidrar også til bedre kondisjon.

I noen land er det kulturelle barrierer som hindrer kvinner i å trene utendørs, men folk kan også holde seg i form hjemme, for eksempel ved å gå i trapper, leke med barn eller gjøre husarbeid. WHO minner også om at pandemien viste verden at det er mange muligheter til å trene ved å bruke digitale treningsprogrammer.

Det anslås å ville koste om lag 290 milliarder kroner (27 milliarder dollar) å behandle de 500 millioner menneskene som sannsynligvis vil bli syke på grunn av inaktivitet, ifølge WHO. Den summen kunne i stedet brukes til å utdanne 100 millioner leger, påpeker organisasjonen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!