Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Hva med en felles strategi for å eksportere e-helse?

Helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo har rett i at norsk helseteknologi kan bli en eksportsuksess. Men først må han snakke med sin partikollega i regjeringskvartalet.

Publisert: 2022-09-23 — 17.05

Bjørn Platou

Innlegg: Bjørn Platou, gründer og daglig leder i Decon-X International AS

BYRÅDEN FOR helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo kommune skriver mye godt om helseteknologi i sitt innlegg i Dagens Medisin (11/2022).

Her tar Robert Steen opp mange viktige problemstillinger, og særlig når det gjelder behovet for standardiserte krav.

ENDELØST BYRÅKRATI. Sertifiseringer er både tid og ressurskrevende, og bidrar til at det tar lang tid å få produkter på markedet. Det er bra med krav fordi det sikrer at kun seriøse produkter slipper gjennom til brukere. Men etter beståtte krav kan endeløse runder gjennom papirmølla være til hinder for små aktører som vil inn på markedet – fordi det blir for ressurskrevende.

Dette kan bety forskjellen på liv og død. 

Jeg håper at statsråd Ingvild Kjerkol spisser ørene når Robert Steen snakker, for hittil virker det ikke som om beskjeden fra rådhuset har nådd regjeringskvartalet

POSITIVE TONER. Det er veldig positivt at Steen oppfordrer politikerne til å ta større risiko – og tørre å trå feil. Det kan gjøre at mange bedrifter kan ta steget i Oslo – og få utnyttet potensialet til å bli eksportbedrifter.

Ikke minst er dette bra for kommunens innbyggere, som vil få tilgang til bedre utstyr og teknologi.

FELLES STRATEGI? Så er det slik at dersom norsk helseteknologi skal bli en reell eksportvare, holder det ikke at det kun satses i Oslo. Da må hele verdikjeden, fra statsråd og departement ned til kommuner og sykehjem, være rigget for nye og innovative konsepter.

Derfor håper jeg at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) spisser ørene når hennes partikollega i Oslo kommune snakker – for hittil virker det ikke som om beskjeden fra rådhuset har nådd regjeringskvartalet.


Interessekonflikt/disclaimer:
 Decon-X International er et norsk forskningsbasert selskap som selger smittevernutstyr og leverer desinfiserings-løsninger til blant andre helsesektoren i Norge.


Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!