Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Det å få med fastlegene er avgjørende for å realisere visjonen om Helseplattformen, sier viseadministrerende direktør Christer Mjåset. 

Foto: Vidar Sandnes

Utsetter Helseplattformen for fastlegene

– Dette høres ut som en klok avgjørelse, sier leder i Sør-Trøndelag legeforening. 

Publisert: 2022-09-03 — 18.25

Helseplattformen kommer ikke til å tas i bruk ved fastlegekontorene og legevakten i de kommunene som innfører løsningen i november. 

Det melder Helseplattformen i en nyhetsmelding på egne nettsider.

Det har vært mye kritikk mot Helseplattformen fra Øya legesenter, fastlegekontoret som har testet ut Helseplattformen siden 7. mai, sammen sammen med Legevakten i Trondheim.

Her kan du lese Dagens Medisins saker om Helseplattformen.

Utsetter innføring

Det er nettopp tilbakemeldingene fra fastlegene som er årsaken til at innføringsplanen nå skyves på. 

– Det å få med fastlegene er avgjørende for å realisere visjonen om Helseplattformen, sier viseadministrerende direktør Christer Mjåset.

– Vi har store ambisjoner om å tilby fastlegene en effektiv og brukervennlig løsning. Epic, som er verdens ledende leverandør på området, står sammen med oss i dette arbeidet, sier han videre.

Nå skal det gjennomføres en helhetlig analyse i samarbeid mellom fastlegene, Helseplattformen og Epic, som skal legge grunnlaget for videre utvikling, opplyses det i meldingen.

– En klok avgjørelse

– Dette høres ut som en klok avgjørelse. Jeg er glad for at man gjør sitt ytterste for å gjøre løsningen konkurransedyktig og god. Det sier leder for Sør-Trøndelag legeforening Lindy Jarosch-von Schweder, ifølge nyhetsmeldingen. 

Les også: Helseplattformen skaper trøbbel på legevakta: – Det ser litt mørkt ut, sier lege

Les også: Trondheim kommune: – Vi tar legenes bekymring på alvor

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Fredrik Næss 06.09.2022 10.09.37

  Lege

  Synd de ikke involverte fastlegene fra starten av da…

 • Arnulf Heimdal 07.09.2022 09.00.02

  Lege

  Det er enklere å skjule sin inkompetanse ved å engasjere konsulenter.

 • Rune Olsen 05.09.2022 14.30.00

  Lege

  Epic viser nok en gang sitt sanne jeg. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Var det noen som nevnte Kongeveien til utbrenthet..

 • Nils I. Løvendahl Leraand 05.09.2022 11.15.13

  Lege

  Jeg har hatt legevakt i helga i Trondheim, og det fungerer ikke godt. I følge sykepleierne er det INGENTING som er blitt bedre siden Helseplattformen ble innført i mai. Alt går på redusert fart. Det går selvsagt raskere for oss legene enn det gjorde i starten, man venner seg jo til det meste. Men det er store utfordringer og veldig mange klikk. Og det er umulig å komme i nærheten av det tempoet og den effektiviteten vi hadde med det gamle journalsystemet (som også begynte å bli modent for utskiftning). Veldig mange leger i byen kvier seg nå for å ta vakter. Jeg får også stadig høre om frustrasjoner fra ansatte i ulike avdelinger i kommunen som har tatt i bruk Helseplattformen. Ingen tør å si i fra offentlig, da blir man fort straffet og kritisert for å være illojal. Men jeg fikk høre om en leder som sa til sine oppgitte ansatte: "Gi fan og skriv på papir!!" Det sier det meste. Jeg er spent på hvordan det vil bli når St. Olav skal innføre dette i høst.

 • Arnulf Heimdal 05.09.2022 09.29.03

  Lege

  Med et raskt, stabilt, rimelig og oversiktlig EPJ som er enkelt å bruke og har god support burde det gå greit å få med fastleger og legevakt. Da er Epic et feilspor.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!