Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Robert Jenssen ved UiT.

Foto: Randi Solhaug/UiT

UiT inngår europeisk samarbeid: – Unik mulighet til å påvirke fremtidens helsetjenester i Europa

Universitet i Tromsø blir partner i EUGLOH, som skal utvikle tverrfaglig virksomhet knyttet til global helse.

Publisert: 2022-07-27 — 14.52

Det opplyser Universitetet i Tromsø (UiT) i en pressemelding. Universitetet går nå inn som  en del av partnerskapet i European University Alliance for Global Health (EUGLOH).

Alliansen er en europeisk sammenslutning av universiteter og institusjoner finansiert av  Erasmus+, og en del av EUs ambisjon om å bryte ned barrierer for transnasjonalt utdannnings- og forskningssamarbeid.

– Vi er selvfølgelig glade og stolte av å bli en del av EUGLOH. UiT er i forsknings- og utdanningsfronten innenfor helse, samtidig som EUGLOH favner om de fleste av våre øvrige fagområder, sier prorektor for forskning og utvikling ved UiT, Camilla Brekke, ifølge pressemeldingen.

Målet med EUs initiativ er å etablere et strategisk partnerskap som skal styrke kvaliteten på høyere utdanning og øke samarbeidet mellom europeiske universiteter.

– Studenter og ansatte ved UiT gis gjennom alliansen en styrket mulighet til å samarbeide på tvers av universitetene innenfor EUGLOH. Mobilitet innen bachelor-, master-, PhD- og postdoc-programmer står sentralt, sammen med visjonen om et europeisk campus. Utdanning er viktig, men vi legger også på en ambisjon om økt europeisk samarbeid innen forskning. Så dette er en unik og spennende mulighet, sier Brekke.

Begrepet global helse favner dessuten langt utenfor det tradisjonelle helsefagområdet, og rommer faktorer som generell livskvalitet, trygg matproduksjon, vann og avløp og policy making. Prorektoren ønsker å legge til rette for at alle fakulteter og enheter ved UiT kan dra nytte av samarbeidet.

– Deltakelse i EUGLOH betyr at studenter og ansatte ved UiT får en unik mulighet til å påvirke fremtidens helsetjenester i Europa, gjennom vår forskning og innovasjon på pålitelig og sikker digital helse som et supplement til dagens medisin, sier professor ved UiT, Robert Jenssen som leder senteret for forskningsdrevet innovasjon, Visual  Intelligence.

Han legger til:

– Vårt fortrinn ved UiT innen maskinlæring og kunstig intelligens i helsetjenesten gjør oss i stand til å bidra til helt nye former for forskningsbasert utdanning innen dette feltet. Vi ved Visual Intelligence gleder oss til å bidra til EUGLOH, og jeg er sikker på at UiTs deltakelse i alliansen vil gi et kjempeløft for oss og mange andre ved UiT.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!