Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

INTENSIV-UTFORDRINGER: Ifølge Statsforvalteren i Troms og Finnmark har Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) gitt beskjed om at de kan bli tvunget til å redusere intensivkapasiteten som følge av pilotstreiken.

Foto: Frode Abrahamsen, Universitetssykehuset Nord-Norge

Hastemøte om pilotstreiken og konsekvenser for helsetilbudet

Statsforvalteren i Troms og Finnmark, Helse Nord, fylkeslegen og Statens helsetilsyn samles mandag til hastemøte om pilotstreikens konsekvenser for helsetilbudet i Nord-Norge. 

Publisert: 2022-07-11 — 12.29

– Vi ønsker å tydelig formidle konsekvensene denne streiken har. Spesielt gjelder dette tilgangen på helsepersonell som pendler til jobb i landsdelen. De er viktige brikker i vaktsystemene på sykehusene og i kommunehelsetjenesten, sier statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker i Troms og Finnmark til NRK.

Helseforetakene i nord har tidligere opplyst at de som følge av streiken sliter med å få nøkkelpersonell på jobb i tide.

Statsforvalteren uttaler til NRK at Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har gitt beskjed om at de kan bli tvunget til å redusere intensivkapasiteten som følge av pilotstreiken, og at hun er i tett dialog med kommunene. Flere enkeltkommuner er avhengig av fly for å få nøkkelpersonell på plass.

Haakon Lindekleiv ved UNN.

Foto: Per-Christian Johansen/UNN

På grunn av streiken risikerer seks intensivsykepleiere å ikke nå frem til vaktbytte på UNN, og Svalbard kan stå uten anestesilege i flere timer dersom streiken fortsetter, meldte E24 på søndag.

– Seks intensivsykepleiere høres kanskje ikke så mye ut, men det er totalt tretti vakter. Kommer ikke de, sliter vi med å opprettholde kapasiteten på intensivavdelingen vår, uttalte medisinsk fagsjef Haakon Lindekleiv ved UNN til E24. 

Han påpekte at avstandene i Nord-Norge er store og at sykehuset er avhengig av fly både for å få sommervikarer til Tromsø og for å gjennomføre mannskapsbytte av anestesilege på Svalbard. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!