Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

UENIGE: Viseadministrerende direktør ved UNN, Einar Bugge, sier til NRK at de vil følge opp varselet, og at de tar bekymringene på alvor. Han mener likevel driften er forsvarlig nå. Overlege Jørgen Isaksen er ikke enig.

Foto: Frode Abrahamsen, Universitetssykehuset Nord-Norge

UNN-overleger varslet Statsforvalteren: – Vi er alvorlig bekymret

Ni overleger ved Universitetssykehuset i Nord-Norge har sendt et varsel til Statsforvalteren i Troms og Finnmark om kapaisiteten ved nevrokirurgiavdelingen. 

Publisert: 2022-06-29 — 09.58

«Den planlagte kapasiteten for sommerferien vil raskt medføre uforsvarlighet i Nord-Norges eneste nevrokirurgiske tilbud. Vi ber om en svært rask håndtering,» står det i brevet som NRK har fått tilgang til.

Brevet er signert Tor Ingebrigtsen, Jens Munch-Ellingsen, Jørgen Isaksen, Tore Solberg, Christina Høstmælingen, Lars Kjelsberg Pedersen, Andreas Sørlie, Lasse Andreassen og Kay Müller.

– Jeg er alvorlig bekymret for kapasiteten og beredskapen til å ta imot alvorlig syke pasienter i sommer, sier Jørgen Isaksen, overlege ved nevrokirurgiavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til NRK Troms og Finnmark.

Isaksen viser til at det bare er satt av bemanning til å drifte to av fire faste overvåkningssenger ved avdelingen.

Overlegene skriver at sommerbemanningen over mange år har vært utfordrende, men i fjor sommer var det så ille at de kommuniserte sin bekymring i normal lederlinje, uten å ha blitt lyttet til, ifølge dem.

– Vi sender dette varselet fordi vi har forsøkt å ta det opp internt. Da er neste trinn å melde fra til fylkeslegen, sier Isaksen.

Viseadministrerende direktør ved UNN, Einar Bugge, sier til NRK at de vil følge opp varselet, og at de tar bekymringene på alvor. Han mener likevel driften er forsvarlig nå. 

Overlege Jørgen Isaksen er ikke enig i at det er forsvarlig og viser til at de i helgen skrev tre avviksmeldinger.

Fylkeslege Anne Grethe Olsen ved Statsforvalteren i Troms og Finnmark deler bekymringen til overlegene. Hun har tatt kontakt med UNN-ledelsen og ber dem følge saken gjennom hele sommeren.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!