Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

HÅPER PÅ BEDRING: Direktør Audun Hågå i Legemiddelverket sier at målet er å oppnå en mer transparent prosess. Her er Hågå avbildet ved en tidligere anledning, sammen med enhetsleder Elisabeth Bryn. 

Foto: DM-arkiv/Vidar Sandnes

SLV: – Effektivisering har ikke ført til forsinkelser

Statens legemiddelverk jobber i samme tempo som i fjor. 

Publisert: 2022-05-03 — 06.00

Statens legemiddelverk (SLV) har over tid fått kritikk for at det går for sakte når etaten skal utføre såkalte metodevurderinger som benyttes i beslutninger av om legemidler skal innføres i Norge.

I en evaluering av Systemet for nye metoder som ble lagt frem i fjor høst vises det  til at Norge bruker lenger tid på å innføre nye legemidler enn blant annet Danmark og Sverige.

Tidligere i år varslet SLV at et nytt effektiviseringsprosjekt ville føre til tregere saksbehandling. Nå skriver SLV i en pressemelding at dette så langt ikke har skjedd.

LES OGSÅ
Legemiddelverket sliter med å ta unna oppgaver

«I rute»
24 saker var avsluttet ved utgangen av april og dette er på samme nivå som på samme tid i fjor, ifølge SLV.

«Dette innebærer at leveranser er i rute sammenlignet med antallet de siste årene. Effektiviseringsarbeidet har ikke ført til forsinkelser i saksbehandling,» heter det i pressemeldingen.

Legemiddelverket har også slitt med stor utskiftning av ansatte den siste tiden.

Skal gjennomgå dokumentasjon

Enhetsleder Elisabeth Bryn uttalte til Dagens Medisin tidligere i år at prosjektet Legemiddelverket nå har startet på innebærer at dokumentasjon skal gjennomgås for å vurdere om det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon før saksbehandlingen starter.

– Vi har et mål om at dette vil bidra til en mer transparent prosess og sikre at vi fortsetter å levere faglig konsistente vurderinger av høy kvalitet. Det er også verdt å merke seg at selv om vi har kø, så har ikke behandlingstiden for metodevurderinger av nye legemidler økt, uttaler direktør Audun Hågå i den nye pressemeldingen.

Han deltok nylig på NRK Debatten hvor temaet var tiden det tar å innføre nye legemidler i Norge, sammenlignet med andre land. 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!