Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

BEHOV FOR FORNYELSE: Nye regler for helseattest med maksimalt fem års gyldighet gjør at flere tusen diabetespasienter som går på blodsukkersenkende legemidler må fornye førerkortet i år. Illustrasjon: Getty Images

Tusenvis av diabetespasienter må fornye førerkortet

Kravet gjelder for pasienter på blodsukkersenkende medisiner, og som har førerkort med mer enn fem års gyldighet fra utstedelse.

Publisert: 2022-02-10 — 06.00

Sannsynligvis vil mange tusen diabetespasienter ha behov for å fornye førerkortet, melder Statens vegvesen i en pressemelding. Kravet gjelder de som har førerkort i førerkortgruppe 1, som omfatter førerkortklassene AM, S, T, A1, A2, A, B, BE.

– Førerkortforskriften er blitt endret slik at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må ha helseattest med maksimalt 5 års gyldighet, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Årsaken til endringen er behovet personer som bruker blodsukkersenkende legemidler har for å følges opp av lege med jevne mellomrom.  Ifølge Statens vegvesen er absolutt siste frist for å fornye førerkortet 1. januar 2023.

- Før du kan fornye førerkortet må du ha en oppdatert helseattest fra legen din. Denne må sendes til oss i posten eller du kan levere den selv. Det er dessverre ikke noen digital løsning for å levere helseattester ennå, sier Vebostad i en uttalelse fra vegvesenet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sivert Sæterbø 10.02.2022 16.19.07

  Pensjonist

  Er dette en hevn for at et flertall på stortinget vedtok at de over 80 år ikke lenger automatisk måtte fornye sertefikatet. Men som kjent saboterte helseministeren vedtaket og er heldig som nå slipper riksrett. Egentlig er dette et livsfarlig pålegg. Har allerede truffet flere som ikke kommer til å oppsøke lege dersom de har misstanke om for høyt blodsukker og kommer til å medisinere seg selv eller dra ut av EU for å oppsøke lege og få tak i medisiner..

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!