Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Legeforeningen: Ber medlemmene begrense bruk av blåresept

Legeforeningen råder medlemmene sine til å begrense forskrivning av blåresept.

Publisert: 2022-01-26 — 09.42

Det skriver Legeforeningen på sine nettsider.

Bakgrunnen for saken er de nylig innførte overtredelsesgebyrene, som gjør at leger kan straffes med inntil 2 G for feil forskrivning.

Dagens Medisin har omtalt den omstridte saken, som også er foreslått endret av Rødt i Stortinget.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har åpnet for å se på hele ordningen.

25. januar har Legeforeningens sentralstyre fattet følgende vedtak:

«Inntil reglene om straffegebyr fryses og det tas initiativ til å få dem fjernet, mener Legeforeningen at det er for høy risiko for våre medlemmer å forvalte ordningen som hittil. Legeforeningen råder sine medlemmer til å begrense forskrivning på blå resept til et minimum, og i stor grad overlate til Helfo å vurdere om pasienten har rett til denne stønaden».

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Eivind S 27.01.2022 13.54.34

  Pasient

  Så man oppfordrer leger til å med viten og vilje ikke skrive ut potensielt livsnødvendige medisiner for å å bekjempe en forskrift man er uenig i. Jeg er forsåvidt enig i at forskriften er feil og ikke burde vært innført. Men håper alle leger faktisk tenker seg om hvilke medisiner og pasienter man lar dette gå utover. For dette kan slå begge veier, pasientene er avhengige av legen, pasienten skal ha tillit til at legen gjør det riktige, oppslag som dette gjær at folk mister tilliten https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/leger-holder-igjen-bla-resept-_-leif-ma-plutselig-legge-ut-20.000-for-livsnodvendige-medisiner-1.15827836 Da dytter man en sårbar gruppe foran seg. Og det ser aldri bra ut. Så oppfordrer alle leger til å tenke seg om før dere ikke skriver ut medisiner på blåresept.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!