Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Rekordbruk av Smittestopp

Bruken av den norske appen Smittestopp har økt kraftig den siste tiden. Folkehelseinstituttet (FHI) melder at det sendes om lag 1400 meldinger om smitte daglig.

Publisert: 2022-01-24 — 11.27

FHI skriver på sine nettsider at 131.900 har lastet ned den norske smitte-appen onsdag og torsdag forrige uke, etter at de gjennomførte en masseutsending til alle personer over 16 år forrige uke, for å øke bruken av programmet.

Tidligere har antall nedlastinger ligger på 200-300 per dag.

FHI peker på at alle brukere aktivt må melde fra om smitte i appen til sine nærkontakter.

– Dette er svært gode resultater. Den enkelte vil fremover få mer ansvar for å si fra om smitte til nærkontaktene sine. Det at antallet nedlastinger er økt så kraftig, gjør at enda flere kan både gi og få beskjed om smitte til kjente og ukjente gjennom appen, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i meldingen fra FHI.

Til nå har appen hatt som forutsetning at registrering av smittede gjøres ved å koble informasjon fra Meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

FHI peker på at de jobber med en løsning for hvordan man skal kunne melde om smitte via appen, etter at det ikke lenger kreves en bekreftende PCR for å konstatere smitte for personer som har tatt en tredje vaksinedose eller har tatt to doser og gjennomgått tidligere koronasykdom.

– Vi ser nå på mulighetene for raskt å få på plass en form for egenregistrering av smitte i Smittestopp, og kommer tilbake med mer informasjon med en gang vi vet mer om dette, sier Gun Peggy Knudsen i FHI. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!