Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FORESLÅR TILTAKSPAKKE: – Vi vil gjøre vårt for at sykehusene skal greie å stå gjennom pandemien i vinter. Derfor foreslår vi en ekstra økonomisk tiltakspakke på over 1,5 milliarder kroner, uttalte helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under sin første sykehustale. Bilde tatt i annen sammeng: Vidar Sandnes

– Vi prioriterer dere som er i den offentlige helsetjenesten

Det uttalte helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i sin første sykehustale, hvor hun annonserte at regjeringen foreslår en ekstra tiltakspakke på 1,5 milliarder kroner til sykehusene.

Publisert: 2022-01-11 — 13.40

– Vi vil gjøre vårt for at sykehusene skal greie å stå gjennom pandemien i vinter. Derfor foreslår vi en ekstra økonomisk tiltakspakke på over 1,5 milliarder kroner. Dette er ekstra koronamidler som skal gå til å håndtere den ekstraordinære belastningen, uttale helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Midlene som bevilges skal dekke høyere kostnader som følge av økt beredskap og smittevernstiltak. 

Helse- og omsorgsministeren holdt den årlige sykehustalen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). På grunn av smittesituasjonen blir talen holdt digitalt.

– I kommende periode skal vi satse på fagfolkene i den offentlige helsetjenesten. Det vil gjøre dem enda bedre i stand til å ta vare på pasientene våre. Sammen skal vi jobbe i og for «vår felles helsetjeneste», uttalte Kjerkol.

 

Foreslår 200 nye utdanningsstillinger

I talen sa Kjerkol at regjeringen i den ekstra tiltakspakken som legges frem om ikke lenge, vil foreslå midler til opprettelse av 200 nye utdanningsstillinger for spesialsykepleiere.

 

Vil ha mindre detaljert målstyring

Helse- og omsorgsministeren uttalte også at regjeringen ønsker å gjennomføre en tillitsreform i offentlig sektor.

– I sykehusene ønsker vi mindre rapportering og mindre detaljert målstyring.

Kjerkol sa også at det å kunne arbeide heltid er et annet virkemiddel for å gjøre det mer attraktivt å bli værende i den offentlige helsetjenesten. 

– Vi vil at faste, hele stillinger skal være standarden i norsk arbeidsliv, og i helsetjenesten har vi fortsatt en jobb å gjøre. Vi ønsker en mer stabil bemanning som skal bidra til å redusere behovet for innleie. Å jobbe stykkevis og delt er ikke måten å få brukt kompetansen best på.

 

Avvikler fritt behandlingsvalg

– Vi vil avvikle godkjenningsordningen Fritt behandlingsvalg fra 2023, men beholde retten til å velge behandling blant de offentlige sykehusene og behandlingssteder som har avtale med de regionale helseforetakene, uttalte Kjerkol.

Hun sa også at regjeringen mener at det å bruke private aktører gjennom fritt behandlingsvalg bidrar til det motsatte; at tjenestene blir stykket opp og delt.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!