Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

BEKYMRET: – Omikron har et antall spike-mutasjoner som er uten sidestykke. Illustrasjonsbilde.

Foto: Getty Images

WHO: Omikron utgjør en svært høy global risiko

– Varianten av koronaviruset vil trolig spre seg over hele verden.

Publisert: 2021-11-29 — 10.25

Det melder WHO, som også sier at virusvarianten kan føre til alvorlige konsekvenser i noen regioner.

Reuters skriver at WHO ber sine 194 medlemsland om å akselerere vaksineringen av prioriterte grupper. Det vil også være essensielt at land har planer på plass for å opprettholde viktige helsetjenester.

Organisasjonen ber også om ytterligere forskning for å forstå varianten bedre. Mer inngående data om Omikron-varianten er ventet i løpet av de neste ukene.

– Omikron har et antall spike-mutasjoner som er uten sidestykke, hvorav noen er svært bekymringsfulle med tanke på deres mulige innvirkning på pandemiens utvikling, skriver WHO.

VG skriver at endringene i den nye virusvarianten kan påvirke hvor effektivt vaksiner og immunforsvaret vårt fungerer mot sykdommen. Man har kun foreløpige indikasjoner mens nye studier forsøker å svare på hvor smittsom varianten er, hvor syke smittede blir og hvor bra eller dårlig de nåværende vaksinene fungerer.

FHI-direktør, Camilla Stoltenberg, sa til NRK mandag morgen at den nye koronavarianten gir grunn til bekymring også her i Norge.

– Ja, vi skal være bekymret. Så er det Folkehelseinstituttets jobb å være bekymret på en profesjonell måte, hele tiden, og vurdere hva som kan skje, og hva som er de verre scenarioene for hva som kan skje, sier Stoltenberg til kanalen

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Sivert Sæterbø 29.11.2021 16.40.12

  Pensjonist

  Om ikke så lenge har en tredje influensasesong passert land og folk. Men la oss si at vi i allefall snart vil ha to hele influensasesonger bak oss. Dersom man da søker på land med gode statistikker, har vel ikke koronaviruset tatt noe særlig flere liv enn influensavirusene gjør i løpet av to sesonger gjennom å leve et normalt liv. Eldre på sykehjem som blir influensasyke har vel ikke sånn uten videre blitt fraktet til sykehus, eller? Men nå skal det altså bare litt feber til og man frakter alt og alle til sykehusene. Må det være slik? Det er jo tross alt av sykdom i en eller annen form vi alle skal dø når vi blir gamle. Når man da nekter å beskytte seg mot en sykdom man vet personer med underliggende sykdommer dør av, men vil allikevel ikke vaksinere seg, er jeg usikker på hvor mye de med hodet inntakt skal godta å bli snyltet på, med fare for å bli alvorlig syk av de som ikke bryr seg. Flere land har ikke bare stemmerett, de har tvungen stemmerett der man får bøter.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!