Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

AVLYST: – Vi har avlyst begge våre julebord og er veldig glade for det. Men dette har ikke alle gjort, sier Dag Jacobsen som leder medisinsk intensivavdeling på Ullevål. Her avbildet med seksjonsleder Elin Andresen.

Foto: Lasse Moe

Julebord ved universitetssykehusene

På grunn av smittesituasjonen avlyses og reduseres julebord for de ansatte ved universitetssykehusene.

Publisert: 2021-11-17 — 11.44

Trondheim kommune skal diskutere hvorvidt kommunen skal ha en felles strategi for gjennomføring eller avlysning av julebord, det skriver Dagbladet. Kommunen har foreløpig ikke fattet en beslutning.

Videre melder avisen at St. Olavs hospital har avlyst julebord for ansatte.

UNN: – Ikke anbefalt med større arrangement

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er det ikke anbefalt å arrangere større arrangementer.

– Det ble bestemt tidligere i høst på grunn av smittesituasjonen. Det er ikke anbefalt å arrangere større sosiale arrangement, sier Jørn Resvoll, kommunikasjonsrådgiver ved UNN.

Resvoll presiserer at det fremdeles er tillatt å ha faglige arrangement med gode smitteverntiltak.

– Det er ikke vanlig å arrangere store julebord, men avdeling- og klinikkvis, det betyr likevel en del mennesker samlet. Nå er det anbefalt å holde dette på seksjonsnivå, som betyr et svært begrenset antall.

OUS: – Oppfordres til edruelighet

Ved Oslo universitetssykehus (OUS) er det foreløpig ikke satt en brems på julebord-arrangement.

– Noen avdelinger har avlyst på egenhånd. Det oppfordres til edruelighet og at man er forsiktig.

– Men det er ikke satt en brems på julebord spesifikt enda, sier Hedda Holt, pressevakt ved OUS.

– Vi har avlyst begge våre julebord og er veldig glade for det. Men dette har ikke alle gjort. Det blir opp til avdelingene på sykehuset å avgjøre det, sier Dag Jacobsen, sjef for medisinsk intensivavdeling på Ullevål, Oslo universitetssykehus (OUS) til Dagens Medisin onsdag.

Jacobsen peker på at det får store konsekvenser hvis man må starte opp med smittesporing og eventuelt sette folk i karantene og isolasjon om det oppstår smitte. Avdelingen har nettopp hatt et mindre smitteutbrudd og vet hva det krever.

– Med så høye smittetall vi har sett til nå har vi måttet avlyse. Derfor blir det en feiring på nyåret i stedet, sier Elin Andresen, seksjonsleder ved medisinsk intensivavdeling, OUS.

 

Ahus: – Følger anbefalinger som i samfunnet for øvrig

Jan Inge Pettersen, HR-direktør ved Akershus universitetssykehus skriver til Dagens Medisin at sykehuset i utgangspunktet følger de anbefalinger som gjelder i samfunnet for øvrig.

– Det har aldri vært tradisjon for felles julebord ved sykehuset. De ulike avdelinger, også før pandemien, vurderer hvorvidt de arrangerer julebord og/eller andre arrangementer. De enkelte ledere kan vurdere hvorvidt det er forhold som gjør at man ikke ønsker å gjennomføre arrangementer i eget arbeidsmiljø, skriver Pettersen.

Helse Bergen: – Råd kan endre seg på kort varsel

Aleksander Valestrand, spesialrådgiver i Helse Bergen skriver i en epost til Dagens Medisin at Helse Bergen følger nasjonale råd og føringer.

– Slik vi har gjort under hele pandemien.

–Når det gjelder julebord og andre sosiale samlinger for ansatte så råder vi lederne våre til å gjøre en risikovurdering av alle arrangementer med hensyn til driften på sykehuset.Dersom aktiviteten kan gjennomføres uten at driften kommer i fare, så kan man gjennomføre denne.

– Men – vi har også understreket at disse rådene kan endre seg på kort varsel dersom smittesituasjonen endrer seg.

REDIGERT: I første versjon av artikkelen skrev Dagens Medisin at det ved UNN ikke er lov med større arrangement. Det korrekte er at det ikke er anbefalt å ha større, sosiale arrangement.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!