Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

OMSORG: Ny helsepolitisk talsperson i SV, Marian Hussein, er opptatt av å skape et helsevesen hvor de ansatte har tid til å gi omsorg og hun vil jobbe for å bremse utviklingen av det hun kaller et klassedelt helsevesen.

Foto: Johan Granerud

– En stor glede og et stort ansvar

– Til forskjell fra Høyre vil ikke alle svar fra SV være «la oss privatisere deler av helsevesenet», slik denne regjeringen har møtt store helsekriser, sier Marian Hussein, ny helsepolitisk talsperson for SV. 

Publisert: 2021-10-11 — 14.15

Marian Hussein tar i dag over rollen som helsepolitisk talsperson for SV og ser fram til arbeidet hun har foran seg. Hun påpeker at helsepolitikk har en stor innvirkning på folk sine liv. 

– Personlig tenker jeg at det er en stor glede og samtidig et stort ansvar. Helsepolitikk berører alle i Norge i livets viktigste øyeblikk og setter premisset for hvor god livskvalitet folk har.

– Store endringer 
Hussein understreker at helsevesenet står foran betydelige endringer. 

LES OGSÅ
Stor oversikt: Slik ser det nye «Helse-Tinget» ut

– Vi må øke bemanningen og vi må tenke nytt. Vi må ha et helsevesen der de ansatte ikke sliter seg ut og har tid til å gi omsorg, og vi må bremse utviklingen av det klassedelte helsevesenet.

Hun trekker fram at det har vært et større folkelig engasjement knyttet til sykehusstrukturene, noe hun mener at er viktig. 

– I fastlegekrisen som vi nå opplever er det viktig at vi ser på både økonomien og strukturene i helsevesenet. Hvordan vi organiserer sykehusene våre er viktig, men også hvordan vi organiserer arbeidsoppgavene til de ulike profesjonene, sier hun. 

Hussein er tydelig på hvilken endring man kan vente seg fremover. 

– Til forskjell fra Høyre vil ikke alle svar fra SV være «la oss privatisere deler av helsevesenet», slik denne regjeringen har møtt store helsekriser, med å opprette en eller annen form for private avtaler. Vi må se på hvordan er det vi ruster opp det offentlige helsevesenet og ikke delprivatiserer helsevesenet, som fører til et klassedelt helsetilbud.

Tannhelse og barselomsorg
Hun peker blant annet på Fritt behandlingsvalg og sier at det ikke nødvendigvis gagner alle. 

– Vi må se på helheten. Fritt behandlingsvalg i dag er ikke så fritt for alle, og det flytter helsekroner fra det offentlige til det private. Vi mener vi i stedet må styrke det offentlige tilbudet, og sikre at det også i det offentlige finnes et mangfold av tilbud

Fremover er det spesielt noen saker hun kommer til å fokusere på. 

– En av våre store reformer, som handler om tannhelse, kommer til å være avgjørende. Men også barselomsorgen og det å beholde sykehusfunksjoner i hele landet, blir viktige saker.

Hussein sier at det blir viktig for SV å få ned ulikhetene i helsetilbudet, men også bygge opp et offentlig helsevesen som har plass til alle. 

– Vi har sett at mye av barsleopprøret i det siste har handlet om at man ikke regner med hvilke forventninger og behov befolkningen har, for eksempel antall liggedøgn. Når vi planlegger nye sykehus og barselavdelinger er det viktig å se på hva er det man forventer av det offentlige helsevesenet og hva er det vi planlegger for i de ulike helseforetakene.  

Hun påpeker at vi må ta med oss erfaringene vi har fått gjennom pandemien. 

– Jeg tenker at det er viktig hvordan pandemien har vist oss hvor grunnleggende viktig beredskapen i helsevesenet er. Nå må vi ikke tenke at er pandemien er over så nå kan vi gå tilbake til å planlegge i alt for snevre bilder, men at vi heller husker helheten i helsetjenesten.

Hussein har selv erfaring fra helsevesenet, noe hun vil bruke i den nye rollen hun trer inn i. 

– Jeg jobbet i det kommunale helsevesenet i mange år selv og kommer til å ta med meg mine erfaringer, blant annet med tanke på skikkelige arbeidsvilkår for de ansatte, inn i den rollen jeg nå skal ha.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Per L. Opheim 11.10.2021 19.51.18

  Lege

  "Har selv erfaring fra det kommunale helsevesenet" Hva innebærer det, hvilken utdannelse har hun og hvilken type jobb/erfaring er det hun har? Der er jo også en stor forskjell på det kommunale helsevesenet og sykehusene.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!