Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

KLAR TALE: Camilla Hansen Steinum, leder i Tannlegeforeningen, kommer med en oppfordring til ny regjering.

Foto: Privat

Mener dette bør bli en hovedprioritet for ny regjering

Den norske tannlegeforening (NTF) har kommet med klare innspill til ny regjeringsplattform.

Publisert: 2021-10-06 — 06.00

I et skriv kommer det frem at forbundet mener at tannhelsetjenesten må bidra i forebyggende og helsefremmende arbeid, og at dette arbeidet må være en viktig del av fremtidens tannhelsetilbud for befolkningen.

Ønsker en helhetlig gjennomgang
– Det er sosial ulikhet i oral helse og udekket behov for tannhelsetjenester er størst blant permitterte, arbeidsledige og personer med lav utdannelse og lav lønn. Dette må bekjempes gjennom målrettede tiltak for sosial utjevning, skriver de.

Til Dagens Medisin slår president i Tannlegeforeningen, Camilla Hansen Steinum, fast at hun håper tannhelse blir en prioritet fremover.

– Tannhelse ble en viktig sak under stortingsvalget og bør bli en hovedprioritet for den nye regjeringen. Men før en begynner å utvide må en helhetlig gjennomgang på plass. Først etter det vet man hvor innsatsen bør rettes, sier Steinum.

PRIORITET: – For NTF er det viktigere å bruke mer ressurser på folk med dårlige tannhelse og de med dårlig råd, enn friske 20-åringer, sier lederen. Illustrasjonsfoto.

Foto: Getty Images

Og legger til:

– For NTF er det viktigere å bruke mer ressurser på folk med dårlige tannhelse og de med dårlig råd, enn friske 20-åringer.

Søker samarbeid mellom offentlig og privat sektor
NTF skriver også at de ønsker en helhetlig gjennomgang av alle deler av tannhelsetjenesten i Norge, og at gjennomgangen bør danne grunnlag for en styrket tannhelsetjeneste for fremtiden.

Her bør det også legges til rette for riktig finansiering og organisering av tannhelsetjenestene basert på befolkningens behov, står det i skrivet.

Det understrekes også at tannhelsetjenestene i dag er fordelt med om lag 30 prosent i offentlig sektor og 70 prosent i helprivat sektor. NTF ønsker økt offentlig finansering av tannhelsetjenester – og at utfordringene må løses i et godt samarbeid mellom offentlig og privat sektor.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!