Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

RELATERT-ARBEID: Lånekassen meldte mandag at de kun krever lønnsslipp for unntak fra inntektsgrensen for studenter som har hatt ekstra inntekt fra arbeid i forbindelse med koronapandemien. Illustrasjonsbilde: Getty Images

Studenter må sende inn lønnsslipper for å få gjort om lån til stipend

Alle studenter som har hatt ekstra inntekt fra arbeid knyttet til koronapandemien kan få omgjort lån til stipend ved å sende inn lønnsslipp som dokumentasjon til Lånekassen.

Publisert: 2021-07-20 — 12.32
Denne artikkelen er over ett år gammel.

REAGERTE: Maja Elisabeth Mikkelsen, leder for Norsk medisinstudentforening, reagerte på at studenter måtte dokumentere at arbeidet som er blitt gjort er relatert til koronasituasjonen. Foto: Arkiv/Privat

Det var i april 2020 at Kunnskapsdepartementet informerte om at regjeringen midlertidig fjerner grensen for hvor mye studenter som jobber i helse- og omsorgssektoren kan tjene uten at de mister stipendandelen på studielånet sitt. Begrunnelsen var at mange studenter bidrar med viktig arbeidsinnsats i sektoren under pandemien.

Tilleggskrav

I forrige uke meldte NRK at Lånekassen krevde omfattende dokumentasjon på at arbeidet hadde vært relatert til koronasituasjonen.

– Vi reagerer på at dette tilleggskravet først kommuniseres nå og at det ikke fremgikk tydelig da ordningen ble innført. Hele helsetjenesten ble berørt av covid-19 og har i lang tid vært under stort press. Studentene har stilt opp og i stor grad bidratt til å avlaste. Dersom kravet opprettholdes, risikerer studenter som ikke har jobbet direkte med koronarelaterte problemstillinger å miste stipendet. Dette er uakseptabelt, uttalte Maja Elisabeth Mikkelsen, leder i Norsk medisinstudentforening (Nmf) til Legeforeningens facebook-side.

Alle lønnsslipper

Mandag meldte Lånekassen at de kun krever lønnsslipp for unntak fra inntektsgrensen for studenter som har hatt ekstra inntekt fra arbeid i forbindelse med koronapandemien. Arbeid i forbindelse med pandemien defineres som arbeid innen helse- og omsorgssektoren, politi, eller hvis man har blitt beordret i Heimevernet eller Sivilforsvaret i 2020 og 2021.

Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, bekrefter på sms til Dagens Medisin at det studentene nå må gjøre er å sende inn alle lønnsslipper som har gjort at de i sum havner over inntektsgrensen for 2020 og 2021.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!