Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

EMA starter evaluering av legemiddel for behandling av covid-19 pasienter

Den europeiske legemiddelmyndigheten EMA har startet evaluering av søknad om utvidet bruk av legemiddelet anakinra (Kineret) for behandling av covid-19 pasienter i risiko for å utvikle respirasjonssvikt.

Publisert: 2021-07-20 — 10.00
Denne artikkelen er over ett år gammel.

EVALUERER: EMA har startet evaluering av søknad om utvidet bruk for legemiddelet anakinra (Kineret) for behandling av covid-19 pasienter. Bilde av EMAs lokaler i Amsterdam, Nederland: Rob Acket

Interleukinhemmeren anakinra er et immundempende middel som er godkjent som behandling av en rekke inflammatoriske tilstander. EMA skriver i en pressemelding at det kan tenkes at interleukinhemmeren kan bidra til å redusere betennelse og vevsskader i forbindelse med covid-19 sykdom.

Det er EMA humanmedisinske komite (CHMP) som vurderer data som er sendt inn i forbindelse med søknaden. Data kommer fra to pågående kliniske studier som undersøker sikkerhet og effekt for bruk av legemiddelet hos voksne pasienter innlagt på sykehus med covid-19.

Komiteens uttalelse, sammen med eventuelle krav til ytterligere studier og sikkerhetsovervåkninger, sendes deretter til EU-kommisjonen som vil fatte en beslutning. Med mindre det er behov for tilleggsinformasjon skriver EMA at det er forventet at resultat av evaluering er klar innen oktober 2021.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Hilde Anita Solheim 14.09.2021 17.57.06

  Hudpleier

  Jeg lurer på hvordan det kan være at medisinene som hydrocloroquinn og ivermectin som har så gode resultater, og i tillegg er rimelige,trygge( ivermectin sees jo av leger og professorer som en av de aller tryggeste medisinene på markedet) I tillegg er det svært viktig med tidlig behandling.... Ifølge flere forskere er det å starte behandling med feks ivermectin noe som kan forkorte sykdomsforløpet og unngå innleggelse noe av det viktigste når det gjelder Corona. Med hilsen Hilde Anita:)

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!