Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

OPPDATERING: Administrerende direktør i BerGenBio, Richard Godfrey uttaler i en pressemelding at den kombinerte analysen er lovende. Foto: Lars Brock Nilsen

Norskutviklet kreftmedisin viste effekt i covid-19-behandling

BerGenBio presenterte mandag en kombinert analyse fra to fase 2-studier som undersøker bruk av AXL-kinasehemmeren bemcentinib på innlagte covid-19-pasienter.

Publisert: 2021-07-13 — 10.07
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Den kombinerte analysen av data ble presentert på European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases (ECCMID).

Data som ble presentert er fra ACCORD2-plattform studien som er sponset av University Hospital Southampton i England, og BGBC020, en såkalt open-label studie gjennomført i Sør-Afrika og India. Totalt ble 179 pasienter inkludert i studiene i perioden fra mai 2020 til mars 2021. Studiene har identisk design, det skriver selskapet i en pressemelding.

– Kan bli verdifullt behandlingsalternativ

Pasientene ble tilfeldig plassert for enten behandling med bemcentinib i tillegg til standardbehandling, eller til standardbehandling alene. Data som ble presentert viste en overlevelsesfordel på 96,5 prosent hos pasienter som mottok bemcentinib i tillegg til standardbehandling, mot 91,2 prosent hos pasienter som mottok standardbehandling. Data viste også at det var færre dødsfall blant pasienter som mottok kombinasjonsbehandlingen etter de første 29 dagene etter innleggelse, med en av 30 og to av 58, mot fem av 34 og tre av 57. Som tilsier henholdsvis 3,4 prosent mot 8,8 prosent.

– Etter hvert som dataene har modnet, har vi sett at bemcentinib tilbød en overlevelsesfordel til pasientene, og er sikre på at bemcentinib kan vise seg å bli et verdifullt behandlingsalternativ til for pasienter som er hardt rammet av covid-19 og redusere behovet for ventilasjonsbehandling for bedring av helsetilstand, uttaler Richard Godfrey, administrerende direktør i BerGenBio.

Statistisk signifikant

For begge studiene viste evaluering av primærendepunkt for tid til klinisk forbedring av symptomer eller til utskriving fra sykehus ved behandling av en definert undergruppe av pasienter med alvorlig sykdom, at det var en statistisk signifikant større sannsynlighet for kortere tid til klinisk forbedring eller utskrivning ved behandling med bemcentinib sammen med standardbehandling, sammenlignet med standardbehandling alene. Data viste en 88 prosent større sannsynlighet ved bemcentinib sammen med standardbehandling.

En uavhengig dataovervåkningskomite har vurdert studiene og konkludert med at det ikke er grunn til sikkerhetsbekymringer fra fase 2-evalueringen av covid-19-pasienter.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!