Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsfoto: Getty Images

Virkestoff brukt til slanking får nytt bruksområde

Statens legemiddelverk sender på høring forslag om utleveringsbegrensning for fenfluramin for å unngå at legemiddelet brukes til vektreduksjon.

Publisert: 2021-06-30 — 11.30
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fenfluramin har tidligere blitt brukt av personer på diett, men skal nå tas i bruk til behandling av krampeanfall forbundet med Dravets syndrom.

Dravets syndrom er en sjelden genetisk sykdom med vanskelig epilepsi som et spesielt kjennetegn.

Fintepla mikstur oppløsning 2,2 mg/ml (Zogenix ROI Limited) skal brukes som tilleggsbehandling til andre antiepileptika for pasienter fra 2 års alder.

Skal hindre ikke-godkjent bruk

Fenfluramin er et amfetaminderivat og ved vurderingen av legemidlet i EU ble det stilt som vilkår at det i hvert land skulle etableres et program for begrenset tilgang til legemiddelet.

– Dette skal sikre riktig oppfølging av pasienter og hindre ikke-godkjent bruk av fenfluramin til vektreduksjon, skriver SLV i en nyhetsmelding på egne nettsider.

Av høringsbrevet fremgår det at målet med begrenset tilgang er «å hindre ikke-godkjent bruk til vektreduksjon hos overvektige pasienter, da det er kjent at nytte/risikoforholdet hos denne populasjonen er negativt.»

Utover dette skal den begrensede tilgangen sikre at «forskrivende leger har blitt informert om behovet for regelmessig hjerteovervåkning hos pasienter som tar Fintepla, på grunn av den mulige risikoen for hjerteklaffsykdom og pulmonal arteriell hypertensjon.»

Må oppgi navn på spesialist

Statens legemiddelverk foreslår i en høring at Fintepla mikstur får en såkalt utleveringsbestemmels som tilsier at medisinen kun skal utleveres på følgende vilkår:

«utleveres etter resept/rekvisisjon fra lege tilknyttet nevrologisk eller pediatrisk sykehusavdeling, fra spesialist i nevrologi eller pediatri eller fra lege etter råd fra nevnte spesialister.For lege som ikke har spesialområde innen nevrologi eller pediatri skal navn på konsultert spesialist angis på resept/rekvisisjon.»

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!