Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
RIS OG ROS: Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse, sier at hun lytter til alle innspill fra aktørene i Akson-prosjektet. Foto: Direktoratet for e-helse

– Har stor forståelse for at helsepersonell blir utålmodige

Direktoratet for e-helse prioriterer møter med aktørene i Akson-prosjektet høyt.

Publisert: 2020-02-14 — 09.10
Denne artikkelen er over tre år gammel.

Dette sier Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse.

Det felles kommunal journal- og samhandlingsprosjektet Akson får mye kritikk. Torsdag var det møte i Nasjonal e-helsestyre, og i forkant av dette kom det frem at alle IKT-direktørene i de fire regionale helseforetakene retter knusende kritikk mot prosjektet.

Bergland uttaler etter møtet at de prioriterer møtene med aktørene svært høyt.

–  Dere får kritikk for ikke å lytte til aktørene - i hvilken grad lytter dere til kritikken som kommer?

–  Vi lytter til alle innspill – både ris og ros. Innspillene er med på å prege valg og anbefalinger. I fasen vi nå er inne i hjelper de oss til å bli tydeligere på de områdene i Akson-anbefalingen som fremstår utydelige og skaper misforståelser, sier hun.

–  Prosjektet vekker stort engasjement, hvordan påvirker det måten dere jobber på?

–  Vi er glade for at Akson vekker så stort engasjement, og er stolte over å få jobbe med noe som er etterspurt av både pasienter og helsepersonell. Det skulle bare mangle om dette viktige prosjektet ikke vekker engasjement.

–  Vi prioriterer møter med aktørene svært høyt også i fasen vi nå er inne i, der anbefalingene oppsummeres i et så kalt sentralt styringsdokument.

–  Har dere forståelse for at det stilles spørsmål ved at det som for helsepersonell er etterlengtede funksjoner – som for eksempel legemiddelliste – ikke er ferdig?

–  Vi har stor forståelse for at helsepersonell er utålmodige. Det er både vi og brukerne av helse- og omsorgstjenestene også. Vi legger nå til rette for pilotering av pasientens legemiddelliste og skal gjøre alt vi kan for å sikre videre finansiering av dette viktige tiltaket.

–  I Akson samhandling ligger det blant annet en løsning for å dele laboratorie- og røntgensvar, som er sterkt etterspurt av blant annet fastlegene.

Direktoratet skal sende over styringsdokumentene til Helse- og omsorgsdepartementet 1. mars.

–  Frem til da fortsetter vi å ha møter med aktørene. Når dokumentet er oversendt HOD skal det til ekstern kvalitetssikring før det legges frem for Stortinget for beslutning.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!