Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
HENTER PENGER: «Klokken ringer på børs 3.juni», heter det fra styreleder i Ultimovacs, Jònas Einarsson. Her avbildet før han drar avgårde til kreftkongressen ASCO i Chicago, fra Arlanda flyplass i Stockholm.

Utvikler kreftvaksine – tar selskapet på børs

Det norske selskapet Ultimovacs vil mandag søke børsnotering for selskapet. – Vi fikk inn alle de pengene vi var på jakt etter, sier styreleder Jònas Einarsson.

Publisert: 2019-05-31 — 02.00
Denne artikkelen er over to år gammel.

STOCKHOLM (Dagens Medisin): Ultimovacs har jobbet i mange år med å utvikle en kreftvaksine, og har hatt gode resultater fra allerede gjennomførte studier.

– Dette innebærer at vi kan gjennomføre det kliniske utviklingsprogrammet som vi har planlagt, sier styreleder i Ultimovacs Jònas Einarsson til Dagens Medisin, før han går på flyet til Chicago for å delta på kreftkongressen ASCO.

Einarsson kan fortelle at de har hentet hele 370 millioner.

De har flere ganger varslet at børsnotering er målet, og søker nå børsnotering mandag. Selskapet verdsettes til 500 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Ultimovacs har Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen som store eiere.

 

Må ha gode resultater
Einarsson, som selv meldte på sosiale medier torsdag at «klokken ringer på børs 3.juni», sa nylig til Dagens Medisin at flere ting må klaffe dersom en kreftvaksine skal være klar om få år:

– Det avhenger av hvordan vi tar dette videre. Hvis vi nå starter flere kombinasjonsstudier så vil det kanskje være kombinasjonene som blir den direkte behandlingen – da snakker vi om legemidler som allerede er på markedet. Og så skjer det mye på registreringsfronten. Det er fantastisk positivt, sa Einarsson, som også er administrerende direktør i Radiumhospitalets forskningsstiftelse.

Les mer:  Utvikler kreftvaksine: – Det er ikke et enkelt marked 

– Hvis alt klaffer tar det tre år. Da må vi få veldig gode resultater. Så det kan ta litt lenger tid og det er avhengig av hvem vi samarbeider med. Men i aller beste fall, så er det tre år, fortsetter Einarsson.

Flere investeringsfond
– Emisjonen var overtegnet. Vi fikk inn alle de pengene vi var på jakt etter, og vi fikk solide investorer; både nasjonale, internasjonale, og spesialistfond. Dette er viktig når vi skal drive selskapet videre.

I emisjonen utsteder selskapet nye aksjer for 31,25 kroner per stk. Til en total sum av 370 millioner. Einarsson opplyser at investeringsfondene som går inn i selskapet ikke skal ha styreplass.

Han kan ikke gå inn på hvilke fond som investerer i selskapet – men kan fortelle om at det har vært krevende arbeid i kulissene.

– Spesielt de siste dagene har det vært veldig dårlig på børsen, sier Einarsson og viser til børsnedgang i resten av verden.

Sliten men entusiastisk
– Hvor sliten, på en skala fra en til ti, vil du si at du er når du nå reiser til Chicago?

– Det er sånn bortimot ni og en halv, sier han og ler og forteller at emisjonen er spennende nytt å ta med seg til fagkolleger på verdens største kreftkongress i USA, som starter fredag.

– Det blir spennende å se hva som skjer innenfor immunterapi og det vi driver med på årets kongress.

Ultimovacs kreftbehandling

Det er gjort flere studier på Radiumhospitalet på prostatakreft, lungekreft og føflekkreft.

Vaksinen selskapet nå utvikler skal kunne virke uavhengig av krefttype. Kort sagt fordi den er rettet mot celler som har telomerase-enzymet. Telomerase-enzymet er typisk for kreftceller, og finns i 80 til 90 prosent av kreftcellene. Utgangspunktet er bra, men man vet ennå ikke hvor godt den virker. 

I fase 1-studier har vaksinen vært testet alene og i kombinasjon med med sjekkpunkthemmere. Det pågår nå en fase 1-studie i ved fem sentre USA med kombinasjonen hos pasienter med spredning fra malignt melanom.

I løpet av året starter Ultimovacs opp en internasjonal studie der 150 pasienter skal inkluderes i USA, Europa og også i Norge. Behandlingen er funnet å være lite toksisk når den kombineres med sjekkpunkthemmere, som «tar av bremsene» i immunsystemet.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!