Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
PROBLEMATISK: – Vi synes det er problematisk at myndighetene godkjenner systematisk off label-bruk der det finnes andre effektive og godkjente legemidler, sier Hans Christian Hansson, direktør i Roche Norge. Foto: Pressebilde, Roche

– SLV ga grønt lys i april

– Vi er veldig skuffet over at Beslutningsforum nok en gang utsetter innføringen av okrelizumab (Ocrevus) for norske pasienter.

Publisert: 2018-09-03 — 06.00
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Dette sier Hans Christian Hansson, direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon i Roche Norge.

Han viser til at okrelizumab er det første og eneste legemiddelet som er godkjent for behandling av både primær progressiv og relapserende MS.

– Dette er det eneste legemiddelet som har dokumentert effekt hos pasienter med tidlig primær progressiv MS.

Legemiddelselskapet reagerer også på den prinsipielle debatten som fagdirektørene mener de står overfor.

– Det er vanskelig å akseptere at disse diskusjonene skal hindre norske pasienter tilgang til et nytt legemiddel som er godkjent i EU; som Statens legemiddelverk ga grønt lys for i sin metodevurdering allerede i april, og som mer enn 50.000 MS-pasienter verden over har blitt behandlet med.


– Problematisk
– Vi synes det er problematisk at myndighetene godkjenner systematisk off label-bruk der det finnes andre effektive og godkjente legemidler, fordi det bidrar til å undergrave den regulatoriske prosessen for godkjenning av legemidler som er etablert for pasientenes sikkerhet.

Legemiddelselskapet mener fagdirektørene må skille mellom den prinsipielle diskusjonen om off label-behandling og innføringen av okrelizumab. – Det er viktig at en beslutning om okrelizumab blir tatt nå, slik at også norske MS-pasienter får tilgang til en ny, effektiv og innovativ behandling.

Hansson presiserer at de to legemidlene ikke er like.

– Anti-CD20-behandlinger er ikke like. Legemiddelverket har ikke sammenlignet okrelizumab mot rituksimab i sin metodevurdering. I en nylig metodevurdering fra USA kom okrelizumab bedre ut enn rituksimab med hensyn til effekt.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!