Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ønsker kriterier for biologisk bytte

Legemiddelfirmaet Amgen, som vant en rettsak mot staten om biologisk bytte, tar til orde for kriterier av hensyn til pasientsikkerheten.

Publisert: 2012-11-15 — 12.43 (Oppdatert: 2015-05-21 — 11.46)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

Statens legemiddelverk satte for et par år siden tre biologiske legemidler på byttelisten, noe som fikk legemiddelfirmaet Amgen og Legmiddelindustrien (LMI) til å begjære midlertidig forføyning og kreve at vedtaket ikke ble iverksatt.

Bekymret for pasientsikkerheten
Oslo byfogdembete tok begjæringen til følge, forutsatt at det ble reist søksmål mot staten. Den saken vant Amgen og LMI. Staten anket ikke og nå legger Legemiddelverket frem rapporten «Bytte av biologiske legemidler i apotek?».

Torsdag foreslo Legemiddelverket å endre Apotekloven, slik at også biologiske legemidler kan komme på byttelisten.

– Vi er bekymret for om pasientsikkerheten er godt nok ivaretatt i det nye forslaget fra Legemiddelverket, sier Amgens « Country Director" for Norge og Danmark, Mads Tang Dalsgaard, til Dagens Medisin.

Han understreker at Amgen's fokus er, og vil fortsatt være, det beste for pasientene.

Vil ha med kriterier i lovforslaget
Amgen-sjefen mener det er usikkert om forslaget innebærer at det er mulig å spore uønskede hendelser til det biologiske legemiddelet som benyttes.

– Vi mener det er hensiktsmessig å formulere et sett av kriterier som både ivaretar pasientens sikkerhet og bevarer nøyaktigheten i legemiddelovervåkingen. Slike kriterier bør være med i et lovforslag og et stortingsvedtak, sier Dalsgaard videre.

Han forteller at firmaet nå gjennomgår rapporten i detalj før man kan konkludere endelig.

Stiller seg bak LMI
Mads Tang Dalsgaard sier at Amgen stiller seg bak synspunktene til LMI-direktør Karita Bekkemellem, som torsdag uttalte til Dagens Medisin at hun «Reagerer med vantro på biobytte-forslag».

– Amgen støtter LMI fullt ut når det gjelder foreningens standpunkter om posisjoneringen til bio-similars og automatisk bytte, sier Dalsgaard.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!